..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

zaterdag 23 januari 2016

Tinny... yet Again

Donderdag was het Patroonparade. De eerste keer dat ik Juliette niet meenam. Vorige keren ging ik voor de leuke sfeer en dito vriendinnen, maar kwam er van naaien niks in huis... Nu het piep er af is, kan ze ook al eens bij papa blijven, en werd er wel genaaid!

Ik had niet veel tijd om iets nieuws te tekenen en te knippen, dus koos ik voor een kleedje dat al even geknipt op mijn naaitafel lag.





Het stofje kocht ik eigenlijk voor mezelf. Ik knipte er een kokerrok uit, maar volgde het patroon zonder nadenken en stond er niet bij stil dat ik mezelf onmogelijk in een rok zonder rits kon wurmen, als ik die rok maakte in een niet zo rekbaar stofje. Dus werd de rok verknipt tot een Tinny.



Door de zwaarte van de stof komen de plooien mooi tot zijn recht, en staat de rok mooi bol.





Marthe is een zomerkind, en als ik ze laat kiezen doet ze een kleedje aan zonder meer. De fluffy gilet en zwarte kousen mag je er dus zelf bij denken ;-)
Het kleedje valt nog wat ruimt (ik weet niet meer of ik de 2jaar of de 3jaar knipte, maar ze groeit er wel in...

Patroon: Tinny van Straight-Grain
Stof: coupon van Mon Depot

donderdag 21 januari 2016

selfish sewing

Er wordt niet meer veel genaaid de laatste tijd. Ook al ben ik hele dagen thuis (nu ja,'thuis'), ik knipper 2 keer met mijn ogen, en de dag is om...
Vorige week vond ik opeens toch een gaatje om achter mijn machine te kruipen, hoera!
Het werd een rok voor mezelf, die een prima outfit vormt met de Bernadette die ik op het einde van het jaar breide. Een beetje egoïsme kan in tijden waar (bijna) alles rond de kindjes draait geen kwaad, niet waar?

Mijn oog viel op de Rachel uit de laatste LMV. Niet veel patroondelen om over te tekenen (de zakken liet ik weg), en snel gemaakt.

De echtgenoot trok foto's. Mooie foto's. Die ik op onverklaarbare en misterieuze wijze per ongeluk weer wiste, dus het werden foefelfoto's met de zelfontspanner ;-)














                  
Rok:
Rachel uit LMV
stof: canvas van Liesellove 
(Haast je, je kan nog een paar mooie uitverkoopkortingen scoren!)

Trui:
Bernadette vest
Wol: Katia Ingenua

Time flies...






Ja ja, 12 weken is het intussen al geleden! 12 weken dat de wereld hier een beetje stilstaat, of net heel snel draait, het is maar hoe je het bekijkt ;-). 12 weken van aandacht verdelen over 3 kindjes, van reflux, darmkrampjes en veel geween, van niet zoveel slapen als ik zou willen... Maar vooral 12 weken van liefde, gelach, en heel veel intens geluk. Ons plaatje is compleet, en ondanks het feit dat ik meer dan eens vloek, geniet ik intens :-)