..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

zaterdag 9 april 2016

Pyjamazusjes

"Ma 'eiglijk' wil ik gewoon met mijn kleed slapen". 
Een zinnetje dat we al meerdere keren hoorden (Marthe zwiert er minstens om de twee zinnen de woorden 'eigenlijk' en 'gewoon' tussen)... Daarbij opgeteld dat ze tegenwoordig liever zonder broek slaapt, en het feit dat het binnenkort (hopelijk) weer lekker warm is op haar kamer, leek een slaapkleed me wel eens een leuk idee.

Ik gebruikte het Sienna-patroon uit LMV, en één van de mooiste tricotjes uit mijn kast (mijn laatste aankoop bij Liesellove denk ik). Ik stak het, op de hals na, met de overlock in elkaar, en zoomde (nog) niet om (want mijn witte garen waren op, en ze wou het al aan ;-))
Voor Juliette een kruippakje van Kiind in dezelfde stof, volgens het zelfde recept van vorige keer.







zondag 3 april 2016

Viola Volant

















Een kleedje met "froesels", het staat al even op mijn verlanglijstje. Zij schreef een handige tutorial, maar het kwam er nog niet van. Toen deze knappe madammen met een patroonrelease kwamen op de dag dat ik een leuke naaiavond gepland had, had ik echter geen excuus meer. 

Ik tekende de 3 jaar, en zoomde nog eens extra om. Het is nog wat te groot, maar de zomer is er ook nog niet direct precies.
Zoals aangegeven wordt op het patroon is het belangrijk dat je een dunne stof gebruikt, om de volants goed te laten vallen. Bij mijn stofje is het al wat op het randje...

Patroon:
 Tinny van Straight Grain
Viola Volant van Emma en Mona, Straight Grain en My Minniemie

Stof:

zaterdag 2 april 2016

restjesverwerking

Van een lieve vriendin kreeg ik een "restje" tricot. Te klein voor haar om nog iets mee te maken, voor mij nipt net gepast genoeg voor een kruippakje van Kiind.



Veel woorden heeft dit naaisel niet nodig. Het is een mooi en comfortabel snel-klaar project, meer moet dat niet zijn. Ik maakte maat 68 voor mijn 5 maander, en het past perfect (lees: ruim genoeg zonder heel veel te groot te zijn).





Van een andere super naaivriendin kreeg ik de tip om de hals- en beenboordjes er ook met de overlock aan te hangen (ipv biaisgewijs zoals ik altijd deed). Dit gaat sneller, je hebt geen naaimachine meer nodig, en de kampsnaps gaan er veel vlotter in! Voor herhaling vatbaar dus!



Mijn assistent-fotograaf ;-)