..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

zondag 22 november 2015

Steun eens een goed doel...


Wat begon als een goed idee van 1 blogster, groeide al snel uit tot een groots opgezette veiling in het kader van Music for Life. In een mum van tijd verzamelde Annelies een indrukwekkende lijst bloggers, allemaal bereid om iets moois te maken, om zo Moeders voor Moeders te steunen.

Er staan heel wat grote namen in lijst, en de maaksels zijn stuk voor stuk prachtig. Een hele eer dus om deel te mogen uitmaken van deze wondere groep... Al heb ik het me toch ook enkele keren beklaagd :-). 

Ik wist eerst niet goed wat te maken, daarna kwam de baby wat vroeger dan ik verwacht had en geraakte mijn planning in de war. Dan was mijn wol op terwijl ik nog 1 mouw te gaan had (en die wol werd uiteraard maar 2 weken later opnieuw geleverd, 2 weken nadat de foto's klaar moesten zijn). Dan de stress om dit bericht te schrijven, met een lieve meid op de arm met last van reflux en krampjes. 

Maar voor alles is een oplossing! Een lieve vriendin leende me haar Bernadette voor de foto's, die de echtgenoot met plezier trok, en Sarah van Khadetjes nam zelfs eventjes de computer over (van op afstand, heel cool!) om het formulier toe te voegen en het bericht automatisch te publiceren.
Weg stress!

Mag ik u voorstellen, mijn bijdrage aan de veiling:


Ik koos voor een eenvoudig A-lijntje, om dit mooie retrostofje alle eer aan te doen. Het kleedje sluit op de rug met kamsnaps en werd volledig gevoerd.
Ik heb sinds kort, net als de rest van naaiend Vlaanderen, ook een nieuwe hobby. Eentje waarbij ik hoogzwanger gezellig in de zetel kon blijven zitten, en die ik nu kan doen met een baby op mijn schoot. En perfect om van dit kleedje een outfit te maken: ik breide een Bernadette!
Ik kocht echter een bol wol te weinig, waardoor de gilet niet klaar was voor de foto's. Maar om jullie toch al een idee te geven, dit is het model:
Die van mij is iets donderder bruin, zoals je hier kan zien (de bovenste, donkerbruine is het veilingstuk):Het kleedje is maatje 92, de bernadette een 2-3 jaar
Alle eer aan papa voor de mooie foto's, vanaf nu mag hij elke fotoreportage voor de blog op zich nemen :-D.

Oh, en voor zij die willen, door de kampsnaps en de volledige voering, is het kleedje omkeerbaar!

Even op een rijtje:

A-lijntje en Bernadette (kousen, schoenen en kind niet inbegrepen)
Maat 92 (2 jaar)
Veilingnummer: 20
Verzendkosten worden door mij betaald
Dit is een handgemaakt stuk, niet perfect dus (al deed ik wel mijn best ;-)!)


Wil je deze outfit graag winnen? Dat kan! Door onderstaand formulier in te vullen koop je 1 of meerdere virtuele lotjes, voor een bedrag van 2€ per lotje (hoe meer lotjes je koopt, hoe meer kans je maakt op te winnen ;-)!)

Schrijf 2€ (of een veelvoud daarvan), over op het rekeningnummer, met in de mededeling:
* het nummer van het veilingstuk waar je een lotje/lotjes voor koopt (in mijn geval nr 20)
*je naam
* het aantal lotjes dat je koopt


Wil je graag een lotje voor meerdere creaties? Ook dat kan! Maar vul dan voor elke creatie een nieuw formulier in, en doe voor elke creatie een nieuwe storting!

Meer uitleg en enkele regels vind je terug op de blogs van Annelies en Sarah. Ik kopieerde alvast enkele afspraken:
 1. Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, u kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op ons rekeningnummer BE69.3770.2596.1378, voor zoveel lotjes als u zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.
 2. Per stuk waarvoor u lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wenst u voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen - eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.
 3. Er wordt géén cash geld aangenomen gezien wij geen kassa hebben en de deelnemende blogsters her en der over het land verspreid zijn. Wilt u een lotje, gelieve u te registreren via het formulier en daarna over te schrijven op onze rekening.
 4. Per overschrijving vragen wij met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie.
 5. U dient op de blog van de maakster van het stuk waarvoor u lotjes koopt ook het formulier in te vullen zodat wij over uw gegevens beschikken in geval van winst. Wij vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 
 6. De centen schrijft u over op rekeningnummer BE69.3770.2596.1378 en enkel op dit nummer.
 7. Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit allemaal om de doelen te steunen. Daarom hebben wij graag dat u het volgende in het achterhoofd houdt:
  Het betreft hier allemaal handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. Dat is een winkelstuk ook niet. Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los. Niemand is perfect. Gelieve dan ook wat menselijkheid te tonen en achteraf niet te klagen over uw eventueel gewonnen stuk of moeilijk te doen wat betreft de verzending. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!
 8. Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wenst u vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar indien u wint, vragen wij u de verzendkosten zelf te dragen.
 9. De trekking gaat door op 18 decmber. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.


Bekijk ook zeker de blogs eens van de andere deelneemsters, het zijn stuk voor stuk pareltjes! Op de blog van Annelies en Sarah vind je een volledig overzicht!

14 opmerkingen:

 1. Dubbel retro met dat omkeerbaar kleedje! Die van mij past er niet meer in maar er zijn genoeg mama's die dit kleedje zullen willen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooo, wat mooi! EN wat een prachtig model!!!
  Jammer genoeg zal het voor hier wat te klein zijn, maar er zla iemand héél gelukkig van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend!!! Zowel je creatie, foto's en dochter xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, omkeerbaar en al! Ik paste dat meteen even aan in het album met veilingfoto's op Facebook, dat geeft vast nog een extra stimulans om een lotje te kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw !!! Twee superschattige kleedjes en de Bernadette ... en dat allemaal voor de prijs van 2 euro ! Dé max !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat straalt je dochtertje in deze prachtig outfit! En dat met een kleintje in huis, ik doe het je niet na! Knap werk ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo 'n leuk geheel! En mijn dochter besteld dat gouden konijn; )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Ik ding heel graag mee voor zoveel moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Naaien, breien EN bevallen! Straf! ;-)
  Heel mooi allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog altijd spijt dat Axelle daar niet meer in zal passen!

  BeantwoordenVerwijderen