..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

maandag 1 februari 2016

Sienna

De naaizin komt stilaan terug, en zelfs de zin om eens iets nieuws te doen sluipt er weer in. Ik nam de Sienna uit de laatste LMV over in maat 98, en maakte een versie in een prachtig stofje uit de Straight-Grain collectie van Mon Depot.
Voor het lint gebruikte ik de zelfde biais als voor de afwerking van de hals. Ik streek hem eerst open en vouwde hem daarna dubben, en ik gaf een stiksel op de open kant. Het rafelt echter nu al een klein beetje, dus ik vrees dat het lint de was niet zal overleven. Ik moet nog eens op zoek naar een bijpassend echt lint.

Eens aan oogde het kleed nogal lomp wegens te groot, dus tekende ik een maatje kleiner. Ik verknipte een gilet van mezelf, die ik te impulsief kocht, en qua model toch niet zo mooi bleek te zijn. Zonde van de mooie stof, dus ideaal voor een tweede leven.Ik maakte geen omslag in de mouwen, omdat ik de bovenstukken maar net gepast uit de gilet kreeg, en ik de mouwen wat korter moest knippen dan het patroon aangaf.Deze maat zit haar gelukkig als gegoten!

De 'styling' mocht ze zelf doen. Ze koos voor haar lievelingsschoenen, van haar tante Lisa gekregen. En toegeven, ze passen er goed bij :-). Geen kousen en geen trui, zoals ze het graag heeft.

De batterij van mijn fototoestel bleek plat te zijn, maar dat zag ik pas nadat ik haar overhaalde om te posseren... I-phone foto's it is, blurry but perfect ;-)8 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik tekende het ook over maar las dat het nogal wijd uitviel aan de hals.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Achteraan valt het wat naar beneden door de strik, maar vooral vind ik het niet te wijd. Het kleed is in zijn geheel wel wijd, de 3jaar was (nog) niet mooi

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb hem ook gemaakt in het prachtige stofje van Mon Depot, gecombineerd met rode, satijnen lint en biais ;)
  Super leuk gedaan!!
  En leuk patroontjes om te maken he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je de uiteinden van rafelend lint dicht bij (niet erin) een vlam houdt, zal je zien dat het randje een beetje smelt. Hierdoor zou het niet meer mogen rafelen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via instagram op je blog gebotst... fantastisch die kleedjes!

  BeantwoordenVerwijderen