..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

vrijdag 28 augustus 2015

Recht uit Thailand

Ik had gisteren een hele leuke naaidate met Stéphanie en Dineke, bij Stéphanie thuis. Een naaidate die, ondanks de aanwezigheid van 5 kinderen, waaronder éentje van mezelf, ook heel productief was: 2,5 kleedjes werden gemaakt. Voor mijn Ileana moet ik nog op zoek naar knopen, en de Ishi moet nog voorzien worden van mouwen.
Het soepel jurkje uit "Remi & Cosette" kan ik wel al tonen:Het stofje ligt al even in de kast, en werd al ontelbare keren uitgehaald, bekeken en bevoeld, en dan weer voorzichtig weggelegd. Het is er eentje dat Lies meebracht van haar reis naar Thailand, en ik vind het een echt pareltje.
Toen Dineke voorstelde dit jurkje samen te maken, was ik heel blij eindelijk een goed project te vinden voor dit stofje (het mooie boek blijkt hier ook al even in de kast te liggen...)


Ik maakte de 92, het kleinste maatje in het boek, en op de lengte na past het vrij goed (dit model mag wat ruimer zitten, toch?). Ik kortte het al een stuk in, maar overweeg van het nog een cm extra om te zomen.

ik weet het, ik moet het gras dringend afrijden ;-)Er hoort nog een wisselbaar kraagje bij het kleed, maar daarvoor moet ik eerst even in mijn kast duiken op zoek naar een restje 'bont' of schapevel...

Stof: Liesellove
Patroon: Soepelvallend jurkje met wisselbare kraagjes, Remi & Cozette (Valerie Boone)


4 opmerkingen:

 1. Waw echt mooi! Moeten we meer doen maar dan zonder mijn jongens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw echt mooi! Moeten we meer doen maar dan zonder mijn jongens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat patroon ook ooit eens gemaakt maar dat viel hier echt veel te groot uit, mss moet ik het eens samen met je maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Dat stofje ziet er inderdaad echt heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen