..................Sewing Evy

..................Sewing Evy

zaterdag 2 april 2016

restjesverwerking

Van een lieve vriendin kreeg ik een "restje" tricot. Te klein voor haar om nog iets mee te maken, voor mij nipt net gepast genoeg voor een kruippakje van Kiind.Veel woorden heeft dit naaisel niet nodig. Het is een mooi en comfortabel snel-klaar project, meer moet dat niet zijn. Ik maakte maat 68 voor mijn 5 maander, en het past perfect (lees: ruim genoeg zonder heel veel te groot te zijn).

Van een andere super naaivriendin kreeg ik de tip om de hals- en beenboordjes er ook met de overlock aan te hangen (ipv biaisgewijs zoals ik altijd deed). Dit gaat sneller, je hebt geen naaimachine meer nodig, en de kampsnaps gaan er veel vlotter in! Voor herhaling vatbaar dus!Mijn assistent-fotograaf ;-)

5 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik deed de hals -en beenboorden ook al tijdje zo, veel sneller he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi!!
  Maar ik zie gelijk wel op de 3e foto dat je stof "gaapt" aan de beenboord doordat je hem met de overlock hebt aangezet... En schieten je kamsnaps er niet door zo? Ik maakte namelijk 2 jasjes, en die snaps zitten ook enkel door 2 lagen tricot (nogthans 2 lagen sweaterstof) en de snaps zitten er inmiddels bijna allemaal door :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaapt inderdaad wat, maar ligt ook een beetje aan het feit dat het nog wat groot is denk ik (ik zie op deze foto wel dat je mi overlockstiksel ziet, zal volgende keer mijn machine moet aanpassen).
  Voor de kampsnaps ben ik benieuwd, het is inderdaad dun. Maar met vorige pakjes kwamen mijn kampsnaps vaak los omdat de beenboordjes te dik waren. We zullen zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jij dit lapje kreeg! Het werd super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen